Tuesday, February 22, 2011

22 Februari 1992 - In Memory of Sudirman

Dah hampir 20 tahun Allahyarham Sudirman meninggal dunia.
Just to share some thoughts, Allahyarham meninggal di hari yang sama aku mendaftar di MRSM back in 1992.
So, apart from being a huge fan of his melodies, pemergian Allahyarham memang akan aku kaitkan dengan memories pendaftaran second intake MRSM dulu.

Masih teringat tape kartrij dalam kereta Datsun ayah aku dedulu, pasang lagu Sudirman.

We lost a star..



3 comments:

  1. "tak perlu diucapkan"

    lagu best yg jarang kluar tv/radio

    rahsiamu rahsiaku bersama...

    ReplyDelete
  2. "Lagu Anak Desa" yg gambo dlm bas...."Anak Muda" yg gambo depan pintu dan "Lagu Dari Kota" yang gambo lukisan depan jukebox tu memang playlist kat rumah aku zaman aku bebudak dulu...lagu2 beliau mmg mengimbau zaman2 sekolah rendah aku...

    Selepas tu aku dah tak follow dah...time tu tahun..82,83..aku dah start pandai dengo lagu omputeh....dah pandai rock...

    tu hari nengok cerita pasal arwah kat History Channel menarik jugak...

    apa2 pun Al-Fatihah untuk arwah

    ReplyDelete
  3. haha, aku post pn sebab nengok history channel la. teringat zaman kecik2..

    ReplyDelete