Monday, March 7, 2011

Post-15th February 2011

Aku tak payah dah nak review pasal 15 February 2011 punya event. For a first timer tengok Iron Maiden live depan mata, aku rasa the performance on that date was way beyond expectation. Last DVD konsert diorang yang aku tengok pun rasanya Death On The Road. Personally, aku nampak Maiden dah kurang aktif atas pentas. Lagipun aku bukan suka sangat tengok konsert, err, betul tau. Tak tipu punya..

Tapi disebabkan Maiden, dari tahun 87 sejak belajar kenal rock, Iron Maiden la segalanya. Dulu, ada jual jual key, sling bag (bukan sling bag zaman sekarang ni, sling bag kain guni, dan pakai tali penyandang tu), pelbagai tshirt Iron Maiden iron-on, cap jaring-jaring motto "Killers" (tali biar terjurai kat sebelah), all those antara yang pernah aku lalui, walaupun tidak se"die-hard" blogger krenmaut dan deaf-angel. These die-hards dig all! Aku pulak, honestly, even kaset EMI warna kuning pun tak penuh koleksi. Dan honestly, sampai sekarang pun aku tak collect habis semua Maiden releases.

But when it comes to the songs, aku boleh ingat. Aku boleh ingat zaman kaset EMI dulu, mana ada lirik. Sampai album "Seventh Son" baru keluar printed lyrics dalam sleeve kaset. So, sebelum tu memang aku pun tak tau abang aku dapat lirik dari mana, aku siap salin dalam notebook khas aku dgn keratan akhbar apa-apa aje yang rock

Despite so many obstacles during my arrival to JB (lama tak bermusafir dengan sahabat), aku manage to find the venue early in time, dalam 6.00pm dah ramai orang. Dengan phone tak set roaming, member kejap kata nak balik JB, jap kata nak stay Singapore, dah aku menumpang, kena fikir alternatif nak balik JB weh. Thanks to En. Nasaruddin (http://berteromber.blogspot.com) yang sudi menumpangkan aku balik ke JB, or else aku menumpang bas kilang.

My experience discovering Maiden is always been private and special.
Aku akan try untuk talk about my own Maiden-story later.

Some rockers tua..

2 comments:

  1. kat kuantan tak jumpa..
    kat jb tak jumpa...

    last2 terjumpa kat obersea la ek...heheh..

    ReplyDelete
  2. sama la... cuma en. hafiz jer belum terjumpa walaupun dah dua kali ke sabah hehehehehehehe

    ReplyDelete