Tuesday, May 17, 2011

Sacrifice bersama "The Ones I Condemn"...

Bukan review..
Aku baru je dapat tau Canadian old-time thrash masters, Sacrifice, rupanya masih hidup. Album terakhir mereka pada 2009 berjudul "The Ones I Condemn"..

So, here comes the humiliating part. Aku download je dulu sebab nak dengar macamana 2009 compared to their 1993's "Apocalypse Inside". Dekat 16 tahun jugak tu.

Selepas dengar 2-3 round, aku agak interested untuk dapatkan satu copy (walaupun dah 2 tahun usia rilisan ni). Basically, sebab aku suka dengan Canadian thrash sebenarnya macam Voivod, Razor, Annihilator, Infernal Majesty, they're good! Aku pun layan sangat dengan "Torment in Fire" dan "Forward to Termination".

Tapi, sebagaimana Sadus dengan "Out For Blood", aku rasa aku takkan dapat feel thrash metal sekarang dengan 80-an dulu. Tak tau la apasal, either it is sentiment or aku lebih berminat dengan sound dulu dengan kaset sebagai medium pendengaran. Sound sekarang "bersih" sangat, result daripada high-tech recording.

Tapi tak kira, aku nak jugak beli... muahahaha.. tapi bila tu tak tau lagi.

1 comment:

  1. ..kalo aku pun tak suka dengan sound 'clean'..aku lebih pada sound yang rusty dan kering raw camtu..kalo ada note terkucil cam dalam live album lagi bagus...hehehehe

    ReplyDelete